تفاوت پیمانکار عمومی و مدیر ساخت و ساز

اگر برای شما تفاوت های بین پیمانکار عمومی و مدیر ساخت و ساز به عنوان یک سوال مطرح می باشد، با ما باشید تا با بررسی وظایف و مسئولیت های هر یک از آنها، با تفاوت های این دو شغل آشنا شوید.

هر دوی این شغل ها در رأس امور ساخت و ساز عمل می کنند و با توجه به یکسان بودن ماهیت کار آنها، درک تفاوت مسئولیت های این دو شغل تا حدودی مشکل می باشد. در حقیقت، پیمانکاران عمومی زیادی هستند که در نقش مدیر ساخت و ساز فعالیت می کنند.

اما با وجود این ویژگی های مشابه، پیمانکار عمومی و مدیر ساخت و ساز تفاوت های اساسی با هم داشته و از طرق مختلفی درگیر پروژه ساخت و ساز هستند.

پیمانکار عمومی و مدیر ساخت و ساز در ساختار سازمانی، روابط با مالکین و در چگونگی ورودشان به پروژه با هم متفاوت هستند.

پیمانکار عمومی

پیمانکار عمومی تعدادی از کارکنان را زیر دست خود دارد. پیمانکاران معمولاً با تعداد زیادی پیمانکار فرعی روی پروژه های مختلف کار کرده اند و این موضوع در مقایسه با سمت مدیر ساخت و ساز یک مزیت به حساب می آید زیرا:

تجربه کافی کار کردن با دیگران را دارند.
با فرض اینکه پیمانکار عمومی فردی منصف و اخلاق گرا باشد، سطح بالایی از وفاداری، همکاری در میان بخش های مختلف وجود خواهد داشت.

پیمانکاران عمومی ممکن است در بخش های خاصی در پروژه ساخت و ساز تخصص داشته باشند، همچنین در انواع پروژه های ساخت و ساز مانند پروژه های مسکونی و یا تجاری و … تخصص دارند.

مدیر ساخت و ساز

در مقایسه، یک مدیر ساخت و ساز می تواند به صورت فردی یا گروهی کار کند. تفاوت اصلی این می باشد که افرادی که در سمت مدیر ساخت و ساز کار می کنند، در صف و رده افرادی که با بخش های عملی فعالیت های ساخت و ساز درگیر هستند، قرار ندارند.

بالعکس، آنها به عنوان ارزیاب، مدیر پروژه، حسابدار یا دیگر مسئولیت های حرفه ای ایفای نقش می کنند که قبل از پروژه، در طول پروژه و بعد از پروژه مشغول فعالیت هستند.

رابطه با مالک

پیمانکار عمومی و مدیر ساخت و ساز روابط متفاوتی با مالکین دارند. پیمانکاران عمومی هزینه ها و فرآیندهای ساخت مربوط به همه جوانب پروژه را طبق قرارداد مدیریت می کنند.

اگر پیمانکار عمومی هزینه کمتری نسبت به هزینه پیشنهادی خرج کند، منجر به کسب سود می شود. هنگامی که موضوعات ناخواسته در طی انجام پروژه پیش می آید که مطابق با قرارداد نمی باشد، مالک بایستی مبلغ اضافی برای پوشش هزینه ها پرداخت کند، در مشخصات پروژه تغییراتی اعمال کند و یا دامنه پروژه را کاهش دهد.

مدیران ساخت و ساز به عنوان شرکای مالک

مدیران ساخت و ساز، وظایف خود را طبق دستور مالک و به منظور چندین درصد از هزینه کل پروژه انجام می دهند. مدیران ساخت و ساز کار خود را پیش از آغاز ساخت و ساز شروع می کنند و بر فرآیند ساخت و ساز نظارت دارند، معمولاً پیمانکار فرعی استخدام می کنند و یا در پروژه های بزرگتر ممکن است با چندین پیمانکار عمومی همکاری کنند. مدیران ساخت و ساز تمایل دارند که به طور انحصاری برای مالکان کار کنند و رابطه ای که متقابلاً برای دو طرف (مالک و مدیر ساخت و ساز) سودمند باشد، با مالک برقرار کنند.

پیمانکار عمومی به عنوان مدیر ساخت و ساز

برای یک پیمانکار عمومی غیرمعمول نیست که به عنوان مدیر ساخت و ساز برای مالکین خاص فعالیت کند. در برخی موارد، ممکن است پیمانکار عمومی چندین پروژه را برای مالک خاصی انجام دهد و رابطه قابل اعتمادی بین او و مالک برقرار شود. در برخی موارد، مالک ممکن است از پیمانکار عمومی درخواست نماید که به عنوان یک مدیر ساخت و ساز روی پروژه ای جدید ایفای نقش نماید. انگیزه برای انجام چنین کاری بیشتر جلب اعتماد می باشد تا کسب پول.

مدیران ساخت و ساز مزایایی را برای مالک به ارمغان می آورند:

مدیران ساخت و ساز با در نظر گرفتن بودجه از پیش تعیین شده کار می کنند و با مالک در رقابت نیستند، آنها سعی می کنند هزینه ها را پایین نگهداشته و منجر به کسب سود برای مالک می شوند.
با توجه به اینکه مدیران ساخت وساز قبل از شروع عملیات ساخت و ساز درگیر آن هستند و در جریان هزینه ها، مشخصات مد نظر و مصالح لازم هستند، می توانند ارزیابی دقیق تری بر همه امور طی فرآیند ساخت و ساز داشته باشند.
به علت اینکه مدیران ساخت و ساز پیش از شروع ساخت و ساز درگیر آن هستند، می توانند با تنظیم و اصلاح فرآیندهای ساخت و ساز و مصالح به کار گرفته شده، منجر به کسب ارزش بالاتر در نتیجه نهایی شوند.
انعطاف پذیری بیشتری برای اعمال تغییر در حوزه پروژه وجود دارد.
مالک به همه هزینه های ساخت و ساز دسترسی دارد.
بخش هایی از کار می تواند در زمان های متفاوت پیشنهاد شود.
انتخاب مدیر ساخت و ساز بیشتر بر اساس واجدشرایط بودن می باشد تا هزینه ای که بایستی برای آن پرداخت شود.
مالک می تواند ریسک ها را راحت تر ارزیابی کند.
با توجه به اینکه مدیران ساخت و ساز پیش از شروع ساخت، درگیر پروژه هستند، تغییرات کمتری در حین انجام پروژه اعمال می شود.

شما بایستی دو پروژه کاملاً مشابه را در کنار هم مقایسه کنید تا دریابید چه برنامه هایی منجر به هزینه کمتر در انجام پروژه می شوند. به خاطر داشته باشید، هزینه بالاتر یک پروژه به معنی برتر بودن آن نسبت به دیگری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *